Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett E-mail till limsjonmarathon@yahoo.se

söndag 20 maj 2012

TACK!

Tack, tack, tack till alla underbara deltagare, funktionärer och supportrar!


Tack för att ni har gjort Limsjön marathon möjligt.


Limsjön marathon inbringade 6000 kronor till barns utbildning i Uganda!


80 personer deltog!


Bilder från dagen finns på min privata blogg Fartfylld.blogspot.com


Hälsningar Jonna

torsdag 17 maj 2012

2 dagar kvar!

Det florerar rykten... om att det skulle vara en lervälling runt Limsjön! Efter att ha sprungit två varv idag kan jag dementera detta. Kommunen har gjort ett fint jobb och lagt på grus på de värsta ställena. Idag sprang jag runt helt torrskodd. Visst, regnar det mera kommer man kanske inte kunna undvika att bli blöt på tån eller få lerprickar på vaderna... men det gör ju oss bara ännu tuffare, eller hur!?

De sista planeringsmötena är avklarade, nu är det bara de allra sista förberedelserna kvar... Vi ses på lördag morgon!

Länkkärlek

Se så fint Sofie skrivit om Limsjön marathon!

tisdag 15 maj 2012

4 dagar kvar!

Nedräkningen fortsätter och pusselbitarna fortsätter att trilla på plats. Hur laddar du denna sista vecka? Frånsett att äta lite extra om du tänker dig en lång dag i spåret, så finns det annat som kan vara bra att tänka på! Försök sova ordentligt. Gärna någon halvtimme-timme extra per natt. Träning då? Jag brukar inte vila helt veckan före tävling, men kör lugna pass. Kanske något pass med lite fartökningar. Dagen före kan det räcka att vila eller ta en promenad...

söndag 13 maj 2012

PM - INFORMATION!


INFORMATIONSBLAD (PM) LIMSJÖN MARATHON 2012-05-19
Anmälan: Föranmälan sker per mail till jonnafartfylld@yahoo.se Efteranmälan sker på plats vid kansliet vid Norsbro snickeri på tävlingsdagen. Det är kostandsfritt att delta men vi ser gärna att du skänker en slant till Solidaritetsdagen och deras vänskola i Uganda. Bössa kommer att finnas på plats på tävlingsdagen.

Bana: Banan sträcker sig efter terrängspåret runt sjön Limsjön i Leksand. Ett varv är cirka 7 km. Löparna passerar startplatsen och går i mål några hundra meter längre fram. Banan är mätt med GPS-klocka (Garmin) ett flertal gånger.

Varvtider: Limsjön marathon är en etapptävling (ultraintervaller) 6 x 7 km med pausvila mellan varven. Varven startar klockan 08:00, 10:00, 12:00, 14:30, 16:30, 18:30. Bandklippning i samband med första varvets start klockan 08:00!

Varvvilan: I vilan mellan varven har löparna möjlighet att umgås i Norsbro-området. Det kommer finnas gott om sittplatser för alla.

Tidtagning: Ingen officiell tidtagning.

Start- och mål: Start och målgång är i närheten av Norsbro-området. Starten ligger strax bortom Norsbro (mot Tibblehållet) och målgången ligger några hundra meter från starten, mot Leksandshållet.

Nummerlappar: Nummerlapp hämtas ut innan start vid Norsbro, senast 10 minuter innan ditt första varv startar! I samband med detta anger du även vilka varv du har för avsikt att delta på. Om du ändrar dig under dagen meddelar du funktionär detta.

Parkering: Parkering kan ske antingen vid containrarna, alternativt vid Allmoge Snickerier.

Toalett: Dass finns en bit bortom Norsbro. Dass finns även utefter banan.

Ombyte: Det finns möjlighet till ombyte i Fågelklubbens lokaler vid Norsbro. Vid regn kommer vi även kunna uppehålla oss där i varvvilan.

Mat och dryck: Efter cirka 3.7 kilometer finns vätskekontroll Tranmyren. Där serveras saft och vatten varje varv. Under dagens 3 sista varv serveras även banan. Löparna ansvarar själva för mat och dryck i varvvilan. Det finns möjlighet att fylla på vatten vid Norsbro. Funktionärer finns på plats under tiden löparna är ute och springer, och håller uppsikt över packning, kylväskor etc.

Priser: De 41 först anmälda till Limsjön marathon erhåller efter minst ett fullföljt varv den unika, graverade medaljen. Därefter, och utöver detta, erhåller alla som fullföljer minst ett varv en minnesplakett.

Länktips

Lars Erlman (ni har väl inte missat hans häftiga satsning på en Superklassiker 2014?) skriver om Limsjön marathon i sin blogg!

Lars och Tina är med nästa helg! Välkomna!

Även om du fortfarande inte hört av dig - det är verkligen inte för sent! Ta chansen att springa 7-42 kilometer nästa lördag! 

torsdag 10 maj 2012

Förslag på packlista!

- Löparkläder
Förslagsvis minst 1 ombyte, ev. fler beroende på antal varv samt väder. Är det väldigt varmt eller regn kan du behöva byta inför varje nytt varv! Keps är inte helt fel om det regnar eller är stark sol.

-Överdragskläder
Om det är kyligt och regn i luften behöver du torra, varma kläder att dra på i varvvilan!

-Dricka, vatten
Förhoppningsvis kommer vi ha möjlighet att fylla på flaskorna under dagen men ta med mycket vätska!

-Sköna, insprungna skor
Har du flera löparskor du trivs med, ta med flera par.

-Kylväska med lunch, smörgåsar, yoghurt (läs gärna inlägget om mat och näring!)

-Bestick, tallrik

-Godis, frukt, kaffe, salta nötter, chips

-Telefon, kamera

-Filt att sitta på, eller svepa runt sig!

-Tidtagarur/löparklocka om du vill ha koll på dina tider

-Papper och penna (att skriva upp dina tider på)

-Litet medicinskt kit, typ skavsårsplåster, Resorb

-En slant till Solidaritetsdagen!

-Något att roa dig med i pausen (korsord, tidning, bok, dator)

Det kommer att finnas funktionärer som ser över vår packning när vi är ute och springer! Det finns gott om parkeringsplatser, så åker du bil till loppet kan du ju använda din bil för förvaring också.

Jag tror inte vi kommer få långsamt i pausen, utan ha fullt upp med stretch, vila, återhämtning, dassbesök, äta och dricka men om man vill finns det ju möjlighet att åka in till Noret, åka hem eller vad man vill i pauserna.

Om du tycker viktiga saker saknas här, fyll gärna på listan!

onsdag 9 maj 2012

fredag 4 maj 2012

15 dagar kvar - mat och näring!

Med två veckor kvar är det dags att börja planera detaljerna. En väldigt viktig sak är är din energi! Under loppet kommer mycket energi att gå ut, och mycket energi behöver därför gå in för att du ska orka hela dagen och inte hamna på ett underskott, ett minus på kontot!

Veckan före loppet
Om du planerar att springa tre varv eller mer kan det vara bra att tillföra kroppen lite extra energi veckan före loppet (från måndag den 14/5 och framåt). En extra smörgås, en extra portion mat. Dagen innan loppet äter du som vanligt, du vill inte känna dig däst och "proppfull" i magen när du står på startlinjen! Att äta "kalorität" mat är inte fel om du ska springa alla varv. På det sättet behöver du inte äta så mycket volym, men får ändå i dig mycket energi. Pröva inga nya, spännande maträtter utan håll dig till beprövade kort och sådant du vet att du tål. Buffér och liknande där bakterier brukar trivas kan vara bra att undvika, du vill ju inte bli magsjuk alldeles innan! Sprita eller tvätta händerna innan du äter.

Före och under loppet
På morgonen före loppet äter du en normal frukost, det du tycker om och det som passar dig. Vissa gillar gröt och tycker det är snällt för magen och att man står sig bra på det. Personligen brukar jag vara ganska nervös dagen då det är tävling och har svårt att få i mig annat än det vanliga, dvs. fil, frukt och müsli och smörgås.

En stund innan loppet kan du gärna äta en extra banan eller något annat lättsmält.

Under banan kommer det att finnas en vätskekontroll efter cirka 3.7 kilometer. Där kommer det serveras saft och vatten under de tre första varven. För de flesta bör detta räcka, och att bära med sig ett vätskebälte bör inte vara nödvändigt. Under de tre sista varven kommer du även kunna ta en bit banan på väskekontrollen.

När du går i mål efter varje varv, bör du se till att så snabbt som möjligt få i dig energi! Dels för att det är nödvändigt för att fortsätta orka springa flera varv, men även så att kroppen hinner smälta födan någorlunda innan vi fortsätter med nästa varv.

Men vad ska man då stoppa i sig mellan varven? Laila och Krister, erfarna ultralöpare som även sprungit etapptävlingar, tipsar om blåbärssoppa, Resorb, chokladkex men även mer otippad mat som "fast food". Du måste själv känna din kropp! Min mage reagerar ofta på råkost, fet mat, sur mat och därför kommer jag välja bort det. Många reagerar på kaffe, men kaffe är ju också uppiggande. Jag kommer att satsa på blåbärssoppa, banan, smörgås och choklad i de kortare pauserna.

Under lunchpausen behöver man äta mat för att orka med eftermiddagen. Även här tänker jag lättsmält mat med mycket energi. Om du gillar fast food är pizza inte fel, enligt Laila och Krister. Det är mycket energi och kalorier. Jag kommer att satsa på en pastasallad med kyckling eller liknande. Till det ljust bröd. Ingen lök eller råkost för min del, det är starkt för min känsliga mage. Äpplen går också bort. Lunchpausen är längre för att ge möjlighet att äta en ordentlig lunch och hinna smälta den.

Naturligtvis är vätska viktigt! Du behöver dricka en hel del mellan varven. Vatten, saft, sportdryck. Om du inte vant dig vid sportdryck skulle jag vilja mana till viss försiktighet. Resorb är ett bra alternativ för att få i dig de mineraler och salter du förlorar. Ju varmare det är ute, desto viktigare är det att dricka ordentligt! Men oavsett temperatur förlorar du vätska. Är det kallt kan man rentav glömma att dricka.

Glöm inte att om du "börjar bli törstig" så är en skada redan skedd! Du ska börja dricka innan du ens känner törst. Hoppa därför inte över vätskekontrollen Tranmyren. Ta dig tid att stanna och dricka en kopp eller två!

Just salt är en viktig sak man ofta glömmer. Under Vasaloppet började jag må väldigt illa, troligen pga saltbrist. När jag fick i mig buljong blev det snabbt bättre. Kanske kan du äta salta nötter eller chips mellan varven?

Efter målgång
När du gått i mål ska du försöka få i dig något ätbart inom 30 minuter. Gärna både kolhydrater och protein, men snabb energi går först. Resorb kan vara bra även efteråt. Efter några timmar unnar du dig givetvis en god middag!
Råkost går bort för mig... men bananer tillhör favoriterna!

onsdag 2 maj 2012

17 dagar kvar!

Nu börjar det verkligen närma sig... spännande!
Ganska många har skickat in mail och meddelat sitt deltagande, det tackar jag för! Men många av er som jag tror (?) tänker dyka upp har inte mailat in. Det är helt okej det med!
Men tänk på att om du inte hört av dig innan så behöver du vara på plats kanske 20-30 minuter innan "ditt varv" startar, för att få startnummer, nummerlapp och bli införd i startlistorna. Vi vill nämligen veta när just du går i mål för att kunna göra din målgång så bra som möjligt. Fortsätt hålla koll på Facebook-eventet och bloggen för att få all information...