Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett E-mail till limsjonmarathon@yahoo.se

tisdag 20 november 2012

Limsjön marathon - en varvtävling

Inför Limsjön marathon 2012 fick jag många frågor om upplägget, och varför marathonet springs i 6 varv. Hur jag tänkte angående det innan tävlingen 2012 kan du läsa i det här inlägget! 

Intresserade löpare som inte var med förra året kanske är nyfikna på hur det hela fungerade - hur var det att springa en varvtävling? Hur fungerade det i praktiken?

Den feedback som jag fick från deltagarna var uteslutande positiv! Många sa att det aldrig gett sig på att springa så långt, om det inte vore för upplägget. 11 stycken personer klarade alla 6 varv! Många klarade halvmarathon (3 varv, 21 km) och många, många slog sina personliga distansrekord.

För mig personligen kändes detta marathon lättare fysiskt än fullängdsmarathon. Jag blev visserligen stel emellan varven, men mjuknade efter en bits löpning. Mellan varven kylde jag benen i Norsbros kalla vatten och stretchade. I och med att vi åt och drack ordentligt mellan varven så hjälpte vi även återhämtningen på traven. Under ett "vanligt marathon" kan det vara svårt att få i sig tillräckligt med näring eftersom många har svårt att äta under tiden som de springer.

Min övertygelse är att många på detta sätt orkar och klarar betydligt längre distanser än ni tror! Det är bara tanken som begränsar er! Att varva löpning med gångpartier är inte heller fel om man vill klara alla varven och 42 km.

Dessutom hade vi väldigt trevligt i pauserna, mycket fika, picknick och pepp! Vi kommer att ha minst lika kul 2013!