Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett E-mail till limsjonmarathon@yahoo.se

söndag 19 maj 2013

Limsjön marathon 2013 i mål!

Nu är vi i mål efter årets upplaga av Limsjön marathon! En fantastisk dag i värme och sol, där 130 personer deltog på loppet! Vi samlade in mycket pengar till Flicka-kampanjen, hur mycket vet jag inte förrän senare.

Deltog du på loppet med fick ingen medalj pga. att du ej var föranmäld? Det finns ett antal medaljer kvar, hör av dig till mig på jonnafartfylld@yahoo.se så löser vi det!

Det finns mycket bilder från dagen, bland annat på min andra blogg
Bilder från varv 1-3 hittar du här 

Bilder från varv 4-6 hittar du här

Om du söker på hashtaggen #limsjönmarathon på Instagram och Twitter hittar du mycket roligt från dagen. Det kommer nog dyka upp fler bilder allt eftersom. Tack alla som gjorde detta möjligt!

torsdag 16 maj 2013

Sista Minuten-tips

Det är bara två dagar kvar! Är det någon mer än jag som är nervös och knappt kan sova på nätterna?


  • Börjar du känna dig hängig/ur form? Tappa inte modet! Det är mer regel än undantag att känna så inför ett lopp. Våga lita på att den träning du gjort räcker, och våga vila nu!
  • Väderprognosen ser bra ut, men det finns risk för någon regnskur. Oavsett väder - ta med flera omgångar torrt ombyte! Det är inte kul att ha blöta kläder. Och blöt blir du - av regn eller svett. 
  • Se över din packning! Skavsårsplåster, insprungna skor, ombyten, en filt/sittunderlag, matsäck, en peng till Flicka-kampanjen, vattenflaskor, kamera/telefon (använd hashtaggen #limsjönmarathon om du twittrar/Instagrammar under dagen) 
  • Även om det är normalt att känna sig ur form - är du sjuk på riktigt ska du inte vara med. Samma sak gäller skador. Om du är "bara snorig" kanske du kan vara med och gå ett varv? Men om du inte kan vara med alls och är föranmäld, meddela mig snarast så att du tas bort från anmälningslistan och din plats kan ges någon annan. 
  • Försök sov och ät bra! Fundera på vilken energirik, lättsmält mat du kan ha med dig till loppet. 
Framför allt annat så ska vi ha riktigt kul på lördag!

tisdag 14 maj 2013

Intervju i Falu Kuriren

Foto: Christer Klockarås, Dalarnas Tidningar
Igår intervjuades vi, tre stycken Limsjön marathon-deltagare, i Falu Kuriren.

Artikeln kan du läsa här! 

söndag 12 maj 2013

PM Limsjön Marathon 2013


INFORMATIONSBLAD (PM) LIMSJÖN MARATHON 2013-05-18

Anmälan: Föranmälan sker per mail till jonnafartfylld@yahoo.se Efteranmälan sker på plats vid kansliet vid Norsbro snickeri på tävlingsdagen. Det är kostandsfritt att delta men vi ser gärna att du skänker en slant till FN-kampanjen FLICKA. Bössa kommer att finnas på plats på tävlingsdagen.

Bana: Banan sträcker sig efter terrängspåret runt sjön Limsjön i Leksand. Ett varv är cirka 7 km. Löparna passerar startplatsen och går i mål några hundra meter längre fram. Banan är mätt med GPS-klocka (Garmin) ett flertal gånger.

Varvtider: Limsjön marathon är en etapptävling (ultraintervaller) 6 x 7 km med pausvila mellan varven. Varven startar klockan 08:00, 10:00, 12:00, 14:30, 16:30, 18:30. Bandklippning av Leksands kommunalråd Ulrika Liljeberg i samband med första varvets start klockan 08:00!

Varvvilan: I vilan mellan varven har löparna möjlighet att umgås i Norsbro-området. Det kommer finnas gott om sittplatser för alla.

Tidtagning: Ingen officiell tidtagning.

Start- och mål: Start och målgång är i närheten av Norsbro-området. Starten ligger strax bortom Norsbro (mot Tibblehållet) och målgången ligger några hundra meter från starten, mot Leksandshållet.

Nummerlappar: Nummerlapp hämtas ut innan start vid Norsbro, senast 15 minuter innan ditt första varv startar! I samband med detta anger du även vilka varv du har för avsikt att delta på. Om du ändrar dig under dagen meddelar du funktionär detta.

Parkering: Parkering kan ske antingen vid containrarna, alternativt vid Allmoge Snickerier.

Toalett: Dass finns en bit bortom Norsbro. Dass finns även utefter banan.

Ombyte: Det finns möjlighet till ombyte i Fågelklubbens lokaler vid Norsbro. Vid regn kommer vi även kunna uppehålla oss där i varvvilan.

Mat och dryck: Efter cirka 3.7 kilometer finns vätskekontroll Tranmyren. Där serveras saft, vatten, bullar och bananer. Löparna ansvarar själva för mat och dryck i varvvilan. Det finns möjlighet att fylla på vatten vid Norsbro. Funktionärer finns på plats under tiden löparna är ute och springer, och håller uppsikt över packning, kylväskor etc.

Priser: De 100 först anmälda till Limsjön marathon erhåller efter minst ett fullföljt varv den unika, graverade medaljen. Av övriga deltagare erhåller alla som fullföljer minst ett varv en Limsjön Runt-plakett. 

tisdag 7 maj 2013

Limsjön Marathon - vanliga frågor

Hej! Välkommen hit! Kanske har du hittat in hit via annonsen i magasinet Leksand, via Facebook eller på något annat sätt!

Vanliga frågor om Limsjön Marathon

Går det fortfarande att anmäla sig?
Ja! Idag (7 maj) finns det cirka 5 st. "föranmälansplatser" kvar. De 100 först anmälda är garanterade den superfina och unika Limsjön marathon-medaljen vid målgång. Men det går även bra att bara dyka upp den 18 maj och anmäla sig på plats. Alla får en Limsjön Runt-plakett vid sin målgång. Vill du anmäla dig och säkra din plats, skicka ett mail till jonnafartfylld@yahoo.se med namn och telefonnummer du kan bli nådd på. 

Kostar det ingenting?
Nej, det kostar ingenting. Men, det kommer att finnas bössor vid nummerlappsutdelningen. Alla intäkter från bössorna går oavkortat till FN-kampanjen Flicka. Det är frivilligt att bidra, men då deltagande i loppet inte kostar någonting ser vi gärna att du tar med dig en kontant slant och lägger i bössan istället för anmälningsavgift. 

Du hämtar ut nummerlapp och meddelar (preliminärt) vilka varv du tänker deltaga på 15-30 min innan start. Vi vill ju veta när DU går i mål så du får folkets jubel och medalj vid målgång!

Hur fungerar det här med varv och starttider? Kan jag starta när som helst?
Du kan se Limsjön marathon som sex lopp under en och samma dag, med fastställda starttider.
8.00
10.00
12.00
14.30
16.30
18.30
Springer du alla "loppen" springer du den magiska marathonsträckan 42 km under 12 timmar. Du kan såklart välja att bara delta på ett färre antal varv. Vi har gemensam start på den fastställda tiden. 


Finns det vätskekontroll?
Ja, Hemköp Leksand och Bodin Bygg AB sponsrar vätskekontrollen Tranmyren som finns efter halva banan. Där serverar vatten, saft, banan och bullar. Mellan varven fikar vi gemensamt om man så vill, vid Norsbro där det finns bord och stolar. Du har med din egen picknick förslagsvis i en kylväska. Läs gärna mer här hur du kan tänka om mat och näring under dagen!  

Vad ska jag ta med mig den 18 maj?

Får man ha med sig barnvagn och hund?
Självklart går det bra att ha med sig barnvagn! Spåret runt Limsjön är anpassat för vagn. Att ha med sig (kopplad) hund är okej, men tänk på att många är hundrädda även om din hund är världens snällaste. Har du med dig hund får du vara noggrann att visa respekt för de andra deltagarna och låt aldrig hunden gå fram till någon du inte känner. 

Är det tidtagning?
Nej. Limsjön marathon är ingen "officiell tävling" med tidtagning och kontrollmätt bana. Banan är mätt av undertecknad med Garmin GPS-klocka ett antal gånger. De flesta tar tid själva, för att t.ex. kunna föra in träningen i sin träningsdagbok. Men det tas ingen tid och kommer inte publiceras några resultatlistor. Det finns ingen som "vinner". Limsjön marathon är världens snällaste tävling. Många tycker att det är skönt att det inte går att jämföra sig med andra, dels tas ingen tid, dels är det svårt att jämföra när en del kanske gör sitt första varv och andra springer sitt tredje... 

Vem är arrangör? 
Jag (Jonna) är arrangör av tävlingen. FN-föreningen ställer upp som funktionärer, liksom min familj. Fågelklubben lånar ut sin lokal för ombyte, värmestuga och påfyllning av vattenflaskor. Leksands kommun - AME lånar ut Norsbro-området för samlingspunkt och sekretariat. Hemköp och Bodin Bygg står för vätskekontrollen. 

Hör av dig om du har fler frågor! 
Veckan före start kommer det att publiceras ett start-PM!


torsdag 2 maj 2013

Tillsammans!

Jag känner mig överväldigad och tårögd över människors hjälpsamhet och vänlighet. Senaste dagarna har jag fått så mycket fin hjälp, jag kan inte nog tacka alla. Jag bad om hjälp med skylttillverkning och genast hörde flera personer av sig och erbjöd sig att snickra och tillverka skyltar. Jag hörde även av mig till en annonsör som kom med ett positivt besked! Det innebar pyssel vid datorn i kväll men själv behövde jag nästan inte göra något alls... 

Min lilasyster med en sex veckors bäbis har suttit och hjälpt mig med annonsen. Min sambos lillebror ställde också upp med kort varsel att erbjuda sina kunskaper. Jag twittrade efter hjälp - och efter någon minut hade jag ett erbjudade. Limsjön marathon är verkligen världens snällaste lopp! 
TILLSAMMANS! 

onsdag 1 maj 2013

Tillverkning av skyltar

Bästa deltagare och andra intresserade! Nu frågar jag efter hjälp! Finns det en eller flera kreativa och händiga person som skulle kunna hjälpa mig med skylttillverkning? 

Det handlar om enklast tänkbara skyltar. I utvärderingen av förra årets lopp saknade några utsocknes löpare tydligare skyltning runt Limsjön. Jag tänker en skylt med en pil på, alternativt en pil samt texten "Limsjön marathon". Skulle någon vara intresserad av att göra en "start"-skylt-banderoll att ha vid starten vore det skoj. En målskylt har vi (t.o.m ett sådant fint mål som man springer in under!) Om du har en liten stund över närmsta veckorna, snälla hör av dig till mig via Facebook eller mail jonnafartfylld@yahoo.se