Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett E-mail till limsjonmarathon@yahoo.se

torsdag 20 februari 2014

Träningsgrupp i snöyra och mörker

Igår var det dags för träningsgruppens tredje pass! 13 tjejer trotsade både snöfall och beckmörker. Inga veklingar där inte! Vi sprang 10 st. 30-30 intervaller och 10 st. 60-30 intervaller. Det var jobbigt - och kul!

Nästa onsdag ska vi springa backintervaller! Det låter kanske "för jobbigt", men faktum är att det går lätt att anpassa backintervaller efter allas förmåga! Både i antal och hastighet. Bara att gå uppför en backe med raska steg känns ordentligt i ben och flås. Välkomna  nästa onsdag 19.30. Samling utanför bibblan.

torsdag 6 februari 2014

Premiär för löpgruppen!

Igår onsdag den 5/2 var det dags för första passet - löpgruppen för tjejer i Leksand!

8 stycken glada tjejer (inkl. undertecknad) samlades vid Elkedjan. Vi värmde upp gemensamt med några enkla övningar och sprang sedan 4.75 km. Vi sprang efter Kajen, upp för backen till järnvägsövergången, cykelvägen bort till Limhagen, gångstigen till Täppgatan, upp förbi vårdcentralen och ner till kyrkan, och kyrkallén tillbaka till Elkedjan. Vi varvade att springa 3 minuter - gå 2 minuter. 

Många undrar över formerna för gruppen. Hur fort springer ni, kan jag vara med, måste jag vara i bra form osv. Enda "kriteriet" är att du kan och vill springa litegrann, vill bli svettig och ha kul tillsammans.  

 Löpgruppen är öppen för alla, det är en träningsgrupp och du behöver inte anmäla i förväg om du kommer/inte kommer. Vi kommer att träna på onsdagar 19.30. Passet tar ca 1 h. Nu samlades vi vid Elkedjan men fr.o.m. nästa vecka samlas vi vid bibblan istället! Första passet sprang vi knappt 5 km där vi varvade 3 min löpning med 2 min gång. Nästa pass kanske blir något längre, och med lite mindre "gå" och lite mer "jogg". Vi presenterar upplägget och rutten. Tanken är att man på detta sätt jobbar bort "gångavsnitten" och snart springer utan att gå. Vi blir starkare och utvecklas tillsammans - så häng med redan från början! Det finns alltid möjlighet att anpassa efter egen styrka, vi startar och avslutar passet på samma ställe och behöver inte springa ihop hela vägen. Vi kommer att variera passen, t.ex. distanspass, intervaller i olika former mm. Intervaller låter läskigt men är kul, och är lätta att variera i både antal och hastighet utifrån din egen förmåga. 

Välkomna att hänga på!