Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett E-mail till limsjonmarathon@yahoo.se

lördag 9 april 2016

Vanliga frågor om Limsjön marathon

Hur anmäler jag mig?
Fram till den 15 maj kan du föranmäla dig genom att maila namn, ort och telefonnummer till limsjonmarathon@yahoo.se Ange även om deltagit på Limsjön marathon alla åren som varit! De föranmälda (och alla barn!) är garanterade vår supersnygga och unika medalj vid målgång! Det går även att efteranmäla sig på plats! 

Kostar det ingenting?
Nej, det kostar ingenting. Men, det kommer att finnas bössor vid nummerlappsutdelningen. Limsjön Marathon har ingen anmälningsavgift, men vi ser helst att ALLA som deltar bidrar med en slant till Majblomman Leksand och den insamling vi har! För de som inte kan lägga en kontant slant kommer det att gå bra att swisha! 
heart emoticoInsamlingen kommer att gå direkt och oavkortat till uppstarten av en odling vid en skola i Kenya, Naivasha. Ina Östlund kommer finnas med på lördag och kan berättaFör de som inte kan lägga en kontant slant går det bra att sätta in på föreningens Bankgiro. Kanske kan du inte vara med på lördag men gillar Limsjön marathon, löpgrupper och det andra vi gör? Vi blir så glada om du sätter in en slant och märker den med "Limsjön Marathon" BG 773-5129 
Hur fungerar det här med varv och starttider? Kan jag starta när som helst?
Du kan se Limsjön marathon som sex lopp under en och samma dag, med fastställda starttider.
8.00
9:30
11:00
13:00
14:30
16:00
Springer du alla "loppen" springer du den magiska marathonsträckan 42 km under dagen. Du kan såklart välja att bara delta på ett färre antal varv. Vi har gemensam start på den fastställda tiden. 

Finns det vätskekontroll?
Ja, Hemköp Leksand  sponsrar vätskekontrollen Tranmyren som finns efter halva banan. Där serverar vatten, saft, banan och bullar. Mellan varven fikar vi gemensamt om man så vill, vid Norsbro där det finns bord och stolar. Du har med din egen picknick förslagsvis i en kylväska. 

Vad ska jag ta med mig den 21 maj?

Får man ha med sig barnvagn, cykel och hund?
Självklart går det bra att ha med sig barnvagn. rullstol, rollator osv.  Spåret runt Limsjön är anpassat för vagn. Att ha med sig (kopplad) hund är okej, men tänk på att många är hundrädda även om din hund är världens snällaste. Har du med dig hund får du vara noggrann att visa respekt för de andra deltagarna och låt aldrig hunden gå fram till någon du inte känner och håll er gärna litegrann på "er kant".

Sista upplagorna av Limsjön marathon har lockat många barn på cyklar! Det tycker vi är jättekul! Alla barn, oavsett när man är anmäld, får såklart medalj. Det kan vara bra att tänka på att starta lite längre bak i fältet med cyklarna då det är trångt i början av spåret. Och det är just barn som får starta på cykel, vuxna får använda sina ben.

Hur ser banan ut?
Banan är en 7 km lång stig som löper runt fågelsjön Limsjön, strax utanför centrala Leksand. Det är en "snäll terrängbana", underlaget är grus/stig och hela leden är anpassad för rullstol, barnvagn etc. Det finns några stigningar efter banan men inte så att det kan betraktas som kuperat. 

Är det tidtagning?
Nej. Limsjön marathon är ingen "officiell tävling" med tidtagning och kontrollmätt bana. Banan är mätt med Garmin GPS-klocka ett antal gånger. De flesta tar tid själva, för att t.ex. kunna föra in träningen i sin träningsdagbok. Men det tas ingen tid och kommer inte publiceras några resultatlistor. Det finns ingen som "vinner" även om vi delat ut en del symboliska priser till de snabbaste löparna (och i många andra kategorier). 

Limsjön marathons signum är "världens snällaste tävling". Många tycker att det är skönt att det inte går att jämföra sig med andra, dels tas ingen tid, dels är det svårt att jämföra när en del kanske gör sitt första varv och andra springer sitt tredje... 

Vem är arrangör? 
Jonna Bodin Hansen och Emelie Solén är huvudarrangörer. Till vår hjälp har vi fantastiska sponsorer och nära och kära!

Hör av dig om du har fler frågor! 
Dagarna före start kommer det att publiceras ett start-PM!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar