Kontakt

Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett E-mail till limsjonmarathon@yahoo.se

tisdag 7 maj 2013

Limsjön Marathon - vanliga frågor

Hej! Välkommen hit! Kanske har du hittat in hit via annonsen i magasinet Leksand, via Facebook eller på något annat sätt!

Vanliga frågor om Limsjön Marathon

Går det fortfarande att anmäla sig?
Ja! Idag (7 maj) finns det cirka 5 st. "föranmälansplatser" kvar. De 100 först anmälda är garanterade den superfina och unika Limsjön marathon-medaljen vid målgång. Men det går även bra att bara dyka upp den 18 maj och anmäla sig på plats. Alla får en Limsjön Runt-plakett vid sin målgång. Vill du anmäla dig och säkra din plats, skicka ett mail till jonnafartfylld@yahoo.se med namn och telefonnummer du kan bli nådd på. 

Kostar det ingenting?
Nej, det kostar ingenting. Men, det kommer att finnas bössor vid nummerlappsutdelningen. Alla intäkter från bössorna går oavkortat till FN-kampanjen Flicka. Det är frivilligt att bidra, men då deltagande i loppet inte kostar någonting ser vi gärna att du tar med dig en kontant slant och lägger i bössan istället för anmälningsavgift. 

Du hämtar ut nummerlapp och meddelar (preliminärt) vilka varv du tänker deltaga på 15-30 min innan start. Vi vill ju veta när DU går i mål så du får folkets jubel och medalj vid målgång!

Hur fungerar det här med varv och starttider? Kan jag starta när som helst?
Du kan se Limsjön marathon som sex lopp under en och samma dag, med fastställda starttider.
8.00
10.00
12.00
14.30
16.30
18.30
Springer du alla "loppen" springer du den magiska marathonsträckan 42 km under 12 timmar. Du kan såklart välja att bara delta på ett färre antal varv. Vi har gemensam start på den fastställda tiden. 


Finns det vätskekontroll?
Ja, Hemköp Leksand och Bodin Bygg AB sponsrar vätskekontrollen Tranmyren som finns efter halva banan. Där serverar vatten, saft, banan och bullar. Mellan varven fikar vi gemensamt om man så vill, vid Norsbro där det finns bord och stolar. Du har med din egen picknick förslagsvis i en kylväska. Läs gärna mer här hur du kan tänka om mat och näring under dagen!  

Vad ska jag ta med mig den 18 maj?

Får man ha med sig barnvagn och hund?
Självklart går det bra att ha med sig barnvagn! Spåret runt Limsjön är anpassat för vagn. Att ha med sig (kopplad) hund är okej, men tänk på att många är hundrädda även om din hund är världens snällaste. Har du med dig hund får du vara noggrann att visa respekt för de andra deltagarna och låt aldrig hunden gå fram till någon du inte känner. 

Är det tidtagning?
Nej. Limsjön marathon är ingen "officiell tävling" med tidtagning och kontrollmätt bana. Banan är mätt av undertecknad med Garmin GPS-klocka ett antal gånger. De flesta tar tid själva, för att t.ex. kunna föra in träningen i sin träningsdagbok. Men det tas ingen tid och kommer inte publiceras några resultatlistor. Det finns ingen som "vinner". Limsjön marathon är världens snällaste tävling. Många tycker att det är skönt att det inte går att jämföra sig med andra, dels tas ingen tid, dels är det svårt att jämföra när en del kanske gör sitt första varv och andra springer sitt tredje... 

Vem är arrangör? 
Jag (Jonna) är arrangör av tävlingen. FN-föreningen ställer upp som funktionärer, liksom min familj. Fågelklubben lånar ut sin lokal för ombyte, värmestuga och påfyllning av vattenflaskor. Leksands kommun - AME lånar ut Norsbro-området för samlingspunkt och sekretariat. Hemköp och Bodin Bygg står för vätskekontrollen. 

Hör av dig om du har fler frågor! 
Veckan före start kommer det att publiceras ett start-PM!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar